Nagel penselen

Penselen voor kunstnagels heb je in verschillende vormen en groottes. De meeste nageltechnieken vereisen een andere soort penseel, zo kan je bijvoorbeeld geen gelnagels maken met een acrylpenseel. In deze blog leggen we je uit welke penseel je nodig hebt en hoe je die het beste onderhoud.

1. De verschillende soorten kunstnagel penselen

Penselen heb je in alle vormen en lengtes. Over het algemeen kunnen we alle penselen onderverdelen in gel penselen, acryl penselen en nail art penselen. Bij de gelpenselen heb je een verschil in vorm. Het penseel met de afgeronde borstelharen geeft je een makkelijkere controle over de gelmassa dan een een platte penseel. Bij een acylpenseel spreken we meer over de lengte van de borstelharen. Bij nail art penselen hangt het af van je doel. Wil je rechte lijnen tekenen? Kies dan voor een nail art penseel met lange borstelharen. De kortere borstelharen zijn dan weer aangeraden om figuren met de vrije hand te tekenen. Een ombre penseel raden we je zeker aan voor ombre’s zoals babyboom.

 

2. Hoe moet ik mijn nagel penseel reinigen?

Een penseel is een belangrijk hulpmiddel voor nagelstylisten. Daarom is het belangrijk dat je het penseel op de juiste manier reinigt. De levensduur van je nagelpenseel zal hierdoor sterk verlengd worden. Bij het reinigen van het penseel mag je geen remover of aceton gebruiken. Bij gebruik van deze producten beschadig je de borstelharen.

Je gebruikt het beste een kleurloze gel, base coat of top coat om je gelpenseel – nail art penseel te reinigen. Breng een kleine hoeveelheid gel, base of top coat aan op een papiertje. Wrijf hierna je penseel in de kleurloze gel, base of top coat totdat het kleur er volledig uit is of totdat het volledig gereinigd is. Indien je jouw penseel reinigt met kleurloze gel, base coat of top coat moet je UV licht en zonlicht vermijden, dit kan ervoor zorgen dat het product uithardt op je penseel. Denk eraan om je penseel direct na het reinigen op te bergen. Het is aangeraden om altijd de dop over de borstelharen te plaatsen.

Een acrylpenseel reinig je anders dan een gel en nail art penseel. Om je acrylpenseel te reinigen moet je die eventjes in acrylvloeistof (monomeer) laten weken en daarna je penseel afwrijven op een celstofdepper of een doekje. Deze procedure moet je enkele keren herhalen totdat de acrylpoeder volledig verwijdert is. Indien er acryl blijft plakken in je penseel kan je gebruik maken van een dotting tool om de acryl los te maken. Wanneer je het lichtjes hebt los gekregen laat je penseel terug weken in acryl vloeistof en wrijf je de borstelharen af op een celstofdepper of een doekje. Dit herhaal je totdat je acrylpenseel volledig gereinigd is.

 

3. Hoe moet ik mijn penseel op de correcte manier bewaren?

Om de lange levensduur van je penseel te behouden is het belangrijk dat je jouw penseel op een correcte manier bewaard. Om je penselen op te bergen raden we je aan om deze in een etui met speciale compartimenten te bewaren. Daardoor zal je penseel worden beschermt zelfs als je het dopje bent vergeten op te zetten. 

Indien je penselen hebt met dopjes kan je ze bewaren waar je maar wil. Het dopje beschermt de borstelharen en het zorgt ervoor dat de borstelharen in hun oorspronkelijke vorm blijven.

 

4. Waarop moet je letten voor je een nagelpenseel aankoopt

Wanneer je een nagelpenseel koopt moet je rekening houden met een aantal factoren. De belangrijkste factor is de borstelharen. Het is belangrijk dat je erop let dat de borstelharen mooi strak en recht zijn, zonder pluisje of kronkels. Ook moet je erop letten dat de punt van de nagelborstel in goede staat is. 

Een penseel moet ook goed in de handen liggen van de nagelstyliste. Het kan dus zeker geen kwaad als je het penseel eerst eens goed uitprobeert. We raden je steeds aan om een penseel bij een erkende nagelgroothandel aan te kopen. Zo ben je zeker dat de haartjes niet openstaan na tweemaal te gebruiken.

 

5. Penselen uit het assortiment van Mistero Milano

Ovale gelpenseel N°5

De ovale gel penseel zorgt ervoor dat je de gelmassa snel en gemakkelijker kan aanbrengen. Door de afgeronde vorm van de penseel kan je gemakkelijker bij de nagelriemen zonder dat je ze aanraakt. De ovale gel penseel heeft een borstellengte van 8mm en breedte van 5mm.

Gelpenseel N°5

De rechte gelpenseel zorgt ervoor dat je een zeer nauwkeurige afwerking hebt van je gelmassa. De rechte gelpenseel heeft een borstellengte van 8mm en een breedte van 5mm.

Nail art pensellen N°1 – 7mm

Er bestaan veel soorten nail art penselen. In het assortiment van Mistero Milano hebben we nail art penselen met een lange en dunne punt. Deze penseel is vooral aangeraden om tekeningen met de vrije hand te tekenen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 7mm en een breedte van 1mm.

 

Nail art pensellen N°1 –  9mm

Er bestaan veel soorten nail art penselen. In het assortiment van Mistero Milano hebben we nail art penselen met een lange en dunne punt. Deze penseel is perfect voor het tekenen van dunne, fijne en nauwkeurige lijnen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 9mm en een breedte van 1mm.

Ombre penseel

Een ombre penseel heeft twee verschillende lengtes borstelharen. De twee verschillende lengtes zorgen ervoor dat je een gelijkmatige kleur overgang (ombre effect) creëert. Het ombre penseel heeft een borstellengte van 6mm en een breedte van 5mm.

Morgane van Mistero Milano

Geschreven door Morgane Amorison

Morgane Amorison is een experte op vlak van beauty en nagels. Ze werkt bij de klantenondersteuning van Mistero Milano Benelux en is nieuwsgierig naar alle nieuwe evoluties in de nagelwereld.

Blog geschreven op 07/07/2021.