Wat is Gellak?

Mistero Milano ● 13 juni, 2020

Gellak of ook gekend als gel nagellak of gel polish is een nageltechniek die steeds populairder wordt bij de liefhebbers van mooie nagels. Gellak is een manicure die ongeveer elke 2-3 weken wordt uitgevoerd. Ten op zichtte van gewone nagellak is gel nagellak dus een veel duurzamere manicure behandeling.

In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van gellak. Daarna bespreken we de meest voorkomende fouten bij een gellak manicure en hoe je deze kan voorkomen.

Waarom kiezen voor gellak?

Gel nagellak is een manier om snel mooie nagels te hebben. De producten zijn ondertussen zo goed dat je nagels tot wel vier weken ongeschonden blijven. Hoelang je een gellak manicure kan dragen hangt dus enkel af van de uitgroei van je nagels.

Eén van de grootste voordelen naast de hoge duurzaamheid van gel polish is de droog periode. Gellak hardt namelijk onmiddellijk uit in een UV- of LED- lamp voor nagels. Je moet dus niet wachten tot het product vanzelf opdroogt. Na het uitharden van je nagels in de lamp kan je meteen verder met andere zaken – zelfs afwassen is al mogelijk!

De keuze in kleuren blijft ook steeds uitbreiden. Je vindt dus altijd wel een kleurtje die bij jou en bij iedere gelegenheid past. Ondertussen zitten er al meer dan 200 gellak kleuren in het Mistero Milano assortiment.

Gel nagellak is dus een manicure die bij iedereen past, ook voor mensen waar de tijd schaar is. Na het kiezen van de juiste top coat en base coat heb je nagels waar je weken happy van wordt!

gellak starterset met al de gel nagellak producten.

Wat is er belangrijk bij het kopen van gel nagellak?

Bij het kiezen tussen de verschillende gellak merken is het goed om te kijken naar de eigenschappen ervan. De consistentie is daarbij uitermate belangrijk. Een gellak kleurtje mag niet te dik zijn, maar zeker ook niet te dun. Door de juiste dikte verdeelt de gel nagellak massa zich mooi over de nagel zonder dat je strepen of vlekken overhoudt. Wanneer het te dun is loopt de gel polish in je nagelriemen. Dit is een vaak voorkomend probleem dat we een beetje verder in deze blog bespreken.

Daarnaast moet je steeds de samenstelling bekijken. Gel polish producten die buiten Europa geproduceerd worden bevatten vaak stoffen die in Europa verboden zijn. Deze producten kunnen dus schadelijk zijn voor je gezondheid!

Meer weten over gel polish? Lees dan zeker onderstaande blogs!

Gratis sample Gratis sample bestellen