Polygel

Polygel, ook gekend als acrylgel en polyacryl gel is nog niet zolang op de markt, maar heeft ondertussen wel voor een aardbeving gezorgd in de nagelwereld. Polygel nagels zijn namelijk zowel geliefd bij nagelstylisten als bij hun klanten. Waarom zoveel nagelstudio’s polygel kopen in plaats van gel of acryl leggen we uit in deze blog.

polygel-nagels

1. Wat is polygel?

Polygel is een gelachtige substantie die de duurzaamheid van acryl combineert met de flexibiliteit van gel. Je gebruikt het om je nagels op te bouwen, te modelleren en te verlengen. In tegenstelling tot gel egaliseert polygel zich niet vanzelf. De polygel blijft in de vorm zoals je die aangebracht hebt, enkel de penseelstrepen egaliseren automatisch. Om de polygel nagels te modelleren heb je een vloeistof nodig, zodat de acrylgel niet in je penseel blijft steken. Polygel bestaat uit korte molecule ketens die zich verbinden in een UV lamp. Dit uithardingsproces is vergelijkbaar met andere UV producten.

2. Waarom kiezen voor acrylgel?

Acrylgel is de ideale oplossing voor nagelstylisten die twijfelen tussen gel of acryl. Polygel wordt namelijk beschouwd als de meest duurzame nageltechniek. Het is flexibeler dan acryl, maar sterker dan gel. Net als deze twee methoden wordt acryl gel gebruikt om nagels op te bouwen, te modelleren of te verlengen.

Voor en nadelen van acrylgel

Zoals ieder nagelproduct heeft polygel ook zijn voor en nadelen. In onderstaand overzicht hebben we de voornaamste voor- en nadelen opgesomd.

Voordelen

  • Acrylgel nagels zijn zowel flexibel als sterk.
  • Acrylgel heeft een aangename geur, terwijl acryl een irriterende geur heeft tijdens het aanbrengen.
  • Polygel nagels blijven 3-4 weken goed zitten.
  • Je kan op je eigen tempo werken, zonder dat je bang hoeft te worden dat het product uithardt.

Nadelen

  • Als de polygelnagels verkeerd worden aangebracht kunnen de kunstnagels hitte pieken veroorzaken tijdens het uitharden.
  • Ten opzichte van acryl duurt het wat langer om polygel nagels te plaatsen omdat ze moeten worden uitgehard in een UV lamp.
  • Polygel egaliseert zich niet vanzelf, het moet worden gemodelleerd met de polygel liquid.

3. Benodigdheden voor een polygel manicure

Je hebt verschillende benodigdheden nodig om een poly gel manicure uit te voeren die zeer lang mooi blijft. Om te beginnen heb je een uv nagellamp nodig om de producten in uit te harden. Voor de kunstnagels zelf heb je nail prep, primer, een base en top coat en de polygel zelf nodig. Om de polygel in vorm te krijgen heb je een penseel en de modelleervloeistof nodig.

Als je alles in één keer wil aankopen, kies je het best voor een polygel kit.

4. Polygel aanbrengen

Om polygel aan te brengen moet je eerst en vooral de natuurlijke nagelplaat voorbereiden. Polygel aanbrengen lijkt erg op het aanbrengen van acryl. Het grootste en belangrijkste verschil is dat je langer kan modelleren, polygel hardt namelijk pas uit onder de UV/LED lamp. De polygel vloeistof gebruik je om er voor te zorgen dat de polygel niet aan je penseel blijft kleven, zo kan je makkelijker modelleren.

Wil je leren hoe je stap voor stap acryl gel nagels maakt? Lees dan zeker de blog over polygel aanbrengen.

5. Polygel bijwerken

Na enkele weken zal je merken dat je een uitgroei hebt. Indien je jouw manicure niet wenst te vervangen kan je jouw uitgroei laten bijwerken. Om je uitgroei met poly gel terug op te vullen is het belangrijk dat je de juiste stappen volgt zodat je niet de volledige manicure opnieuw moet (laten) doen.

Deze stappen kan je gedetailleerd terugvinden in onze blog over polygel aanbrengen.

6. Hoe verwijder je het best polygel?

Polygel kan je op twee verschillende manieren verwijderen. Je kan het verwijderen met de gewone of elektrische vijl. Let er op dat je polygel correct verwijdert om schade aan de natuurlijke nagelplaat te vermijden. Je nagels gaan gedurende 12-24 uur na het verwijderen van de kunstnagels flexibeler aanvoelen, omdat polygel nails ervoor zorgen dat het vochtgehalte in de nagelplaat tijdelijk stijgt met 10-15%.

7. Welke nagel lamp is er geschikt voor polygel?

Polygel kan zowel in oudere UV lampen (waarvan de lampen vervangbaar zijn) als in nieuwere UV/LED lampen worden uitgehard. Er moet wel rekening gehouden worden met de wattage van de nagellamp, deze moet namelijk hoog genoeg zijn. We raden je aan om een nagellamp van 48W te gebruiken. De gemiddelde uithardingstijden vind je hieronder. Bekijk wel steeds de verpakking van het product voor de juiste uithardingstijden.

  • UV lamp: 120s
  • UV/LED lamp: 30-90s

➜ Lees deze blog om meer te leren over het uitharden van nagelproducten! 

8. Wat is het verschil tussen polygelnagels en gel- of acrylnagels?

Polygel is niet zelfnivellerend in tegenstelling tot gel, maar je kan het net zoals bij gel blijven modelleren totdat je de nagels in de lamp uithardt. In het algemeen zijn polygelnagels sterker en lichter dan gelnagels. Ten opzichte van acryl heeft polygel geen sterk storende geur.

9. Hoelang blijft polygel op de nagels zitten?

Als je polygel op de correcte manier aanbrengt kan de polygel behandeling tot wel 4 weken perfect blijven zitten op de nagels. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de nagelgroei. Als je voor een nude gellak kleur kiest is je nagelgroei minder snel zichtbaar en kan je langer genieten van je polygelnagels.

10. Waarom kiezen voor een polygel potje in plaats van een polygel tube?

Vaak wordt polygel verkocht in een tube wat zorgt voor veel verlies. Als je tube bijna op is moet je deze opensnijden om het laatste beetje op te gebruiken. In tegenstelling tot de tubes zijn polygel potjes veel gemakkelijker.

Met een polygel potje heb je nooit geen verlies. Als je acryl gel over hebt op je spatel op het einde van een manicure kan je dit terug in het potje doen. Bij een tube heb je dus per nagel steeds een deel dat je verliest.

11. Heb ik ervaring nodig om polygel aan te brengen?

Indien je ervaring hebt met acryl en gel zal je polygel hoogst waarschijnlijk snel onder de knie krijgen. Heb je dit niet? Dan raden we je eerst aan om een opleiding te volgen. In een opleiding leer je uitgebreid welke technieken je moet gebruiken om polygel op een veilige manier aan te brengen. 

12. Is polygel slecht voor je nagels?

Polygel is zeker niet slecht voor je natuurlijke nagels. Om ervoor te zorgen dat de natuurlijke nagelplaat niet beschadigd wordt is het belangrijk dat polygel op de correcte manier wordt aangebracht en verwijderd. Na het verwijderen kan de nagelplaat wat flexibeler aanvoelen, omdat kunstnagels het vochtgehalte in de nagelplaat doet stijgen. Je nagelplaat is daardoor niet beschadigd. Na 12-24 uur zal je natuurlijke nagelplaat terug normaal aanvoelen.

13. Is polygel makkelijk om mee te werken?

Polygel is zeer gemakkelijk om mee te werken. Het heeft een zeer dikke consistentie waardoor het makkelijk in een vorm te brengen is. Bij acrylgel heb je geen liquid/powder verhouding. De vloeistof zorgt er enkel voor dat er geen poly gel in je penseel blijft hangen (polygel is namelijk erg plakkerig), terwijl dat acrylvloeistof nodig is voor de uitharding van de kunstnagels. Bij acryl gel kan je ook veel beter op jouw eigen tempo werken omdat het pas uithardt onder een UV/LED lamp. 

14. Polygel keuzehulp

15. De verschillende acrylgels uit het assortiment van Mistero Milano

In het assortiment van Mistero Milano zijn er 5 verschillende polygel kleuren. Je hebt er cover kleuren, witte en transparante polymer gel. Naast de polygels heb je ook de easy liquid waarmee je de polygel kan bewerken.

Rosa polymer gel pink:

De rosa polymer gel pink is ideaal voor het verlengen van de natuurlijke nagels. Ook zal het de natuurlijke nagels versterken. De polygel maakt het mogelijk om oneffenheden weg te werken en volume te geven aan de natuurlijke nagelplaat. De rosa polymer gel pink heeft een roze tint die voor 90% dekt. Deze polygel kan gebruikt worden voor een babyboom, French manicure of voor een volledige manicure.

Montato polymer gel:

De montato heeft een beige tint die voor 90% dekt. Het kan gebruikt worden voor een volledige manicure. Deze polygel is ideaal voor het verlengen en versterken van de natuurlijke nagels. De montato polymer gel maakt het mogelijk om oneffenheden weg te werken en volume te geven aan de natuurlijke nagelplaat.

Natural polymer gel cover:

De natural polymer gel cover maakt het mogelijk om oneffenheden weg te werken en volume te geven aan de nagels. Het is ideaal voor het verlengen van de nagels maar ook voor het versterken van de natuurlijke nagelplaat. De natural polymer gel cover kan gebruikt worden voor een French manicure, babyboom of voor een volledige styling.

Transparente polymer gel clear

De transparente is ideaal voor het verlengen van nagels en om de natuurlijke nagel te versterken. Met deze polymer gel kan je oneffenheden wegwerken en volume geven aan de nagels.

Frenchissimo polymer gel

De frenchissimo is een intens witte polymer gel. Deze polygel is ideaal voor French manicures of voor 3D styling.

Easy liquid polymer gel

De polygel liquid wordt gebruikt om de acrylgel te bewerken, zodat de acrylgel niet blijft plakken in je penseel.

16. Samenvatting

Polygel wordt meer en meer gebruikt in de nagelwereld, omdat het één van de meest duurzame nageltechnieken is. Het is de ideale keuze voor nagelstylisten die twijfelen tussen gel of acryl. Het combineert namelijk de flexibiliteit van gel en de duurzaamheid van acryl. Een manicure uitgevoerd met acrylgel kan tot wel 4 weken perfect blijven zonder lifting. Het is niet zelf nivellerend en het moet gemodelleerd worden met polygel liquid. Doordat acrylgel pas uithardt in een nagel lamp kan je het blijven modelleren totdat je de gewenste vormt verkrijgt. Het is een techniek die je snel onder de knie hebt indien je al ervaring hebt met acryl en gel.

Lees de reviews over de polymer gel.

Eerlijke ervaringen over acrylgel van mensen die werken met deze producten.

De polygel van Mistero Milano is een heel stevige acrylgel. Het product breekt niet snel, het is heel handig in gebruik en je kan de cover polygels gebruiken als neutraal kleur. Wanneer ik geen tijd had om een gellak kleurtje over mijn acrylgel nagels te plaatsen heb ik veel positief feedback gekregen over het neutraal kleurtje. De polygel van Mistero Milano is zeker een aanrader.

Persoonlijk vind ik de star top no wipe een hele goede topcoat. De glinstering erin vind ik zeer mooi en strak. Ik heb hem nu op en de glitters zijn net zoals een regenboog met verschillende kleurtjes. Ik vind het zeer aangenaam dat er geen plaklaag is. Dit zorgt ervoor dat je sneller kan werken.

Morgane van Mistero Milano

Geschreven door Morgane Amorison

Morgane Amorison is een experte op vlak van beauty en nagels. Ze werkt bij de klantenondersteuning van Mistero Milano Benelux en is nieuwsgierig naar alle nieuwe evoluties in de nagelwereld.

Blog bijgewerkt op 17/05/2021.

Lees de andere polygel gerelateerde blogs