Hoe gellak aanbrengen

Gellak is een nageltechniek die steeds populairder wordt. Afhankelijk van de nagelgroei moet de manicure pas om de 2-4 weken uitgevoerd worden. Ten op zichte van gewone nagellak bladert het niet af. Logisch dat er dus meer en meer voor een gel nagellak manicure gekozen wordt. In deze blog bespreken we hoe je gellak aanbrengt.

Gellak aanbrengen op de nagel

Wat heb je nodig om gellak aan te brengen?

– Base en top coat

Dit zijn twee essentiële producten die de duurzaamheid van de manicure bepalen. De base en top coat kunnen verschillende functies uitoefenen. Om deze redenen vind je meerdere soorten in ons assortiment. Van soak off bases tot top coat met of zonder plaklaag.

Een base coat is de eerste laag die je aanbrengt. Het zorgt voor de hechting aan de nagelplaat. Een rubber base zorgt door de extra flexibiliteit voor een extreme hechting, ook op moeilijke nagelplaten. De Cover Lover bases bevatten alvast kleurpigment. De best sellers zijn de Flexi base of Expert base.

Een top coat is de laatste laag die je aanbrengt op de nagel. Je hebt de keuze tussen verschillende afwerkingen. Van glanzende top coats tot matte en glitter afwerking. De best verkopende top coat is de Quick no wipe.

– Kleuren gellak

Om de manicure een kleur te geven kan je kiezen voor een gellak kleur of voor een base die meteen kleur bevat. In het assortiment van Mistero Milano vind je meer dan 200 kleuren terug.

– Alle materialen opgesomd

 

Stap voor stap gel nagellak aanbrengen

STAP 1: Bereid de nagels voor op een manicure behandeling. Duw de nagelriemen achteruit met een cuticle pusher en verwijder de overtollige huid. Vijl de nagels in de gewenst vorm met een 100/180 vijl. Buffer de nagel met een buffervijl van 240 gritt.

Nagel voorbereiden om gellak aan te brengen

STAP 2: Ontvet de nagels met Nail prep.

STAP 3: Breng afhankelijk van het type en staat van de nagel de juiste primer aan.

STAP 4: Breng een laagje rubber base aan, aangeraden is de Flexi base of Expert base. Hard uit in de lamp (30-60s LED / 120-180s UV).

TIP: Hard de duim apart uit. Zo vermijdt je dat de base uitloopt in de nagelriemen.

TIP: De uithardingstijd is afhankelijk van het type en staat van de lamp. Bekijk steeds de uithardingstijden op de productpagina’s.

STAP 5: Breng een laagje gellak kleur aan en hard uit in de lamp (30-90s LED / 120s UV). Herhaal deze stap om een betere dekking te garanderen.

TIP: Sommige kleuren zijn sterk gepigmenteerd (meestal bij donkere of dikke lak) en moeten mogelijk langer uitharden.

Gellak kleur op de nagel aanbrengen

STAP 6: Breng een laag top coat aan en hard uit in lamp (30-90s LED / 120s UV).

TIP: Zorg dat de vrije rand van de nagel volledig geseald is. Hierdoor is de kans op vroegtijdige loslating veel kleiner.

STAP 7: Gebruik een celstofdepper en een cleaner om de eventuele plaklaag te verwijderen. De Extra Shine zorgt voor een mooie glans.

STAP 8: Breng nagelriemolie aan rondom de nagel om de nagelriemen te verzorgen.

Styling gemaakt door Patrycja Kubacka.

 

Kom meer te weten over gellak

Send this to a friend