Nagelriemolie

Nagelriemolie is een must have voor iedere vrouw die haar handen in goede conditie wil houden. De nagel olie hydrateert de nagelriemen en zorgt ervoor dat je handen een mooie uitstraling krijgen. In het assortiment van Mistero Milano heb je verschillende nagelriemoliën die gebarsten huid rondom de nagelplaat herstelt. Alle olies hebben een eigen heerlijke parfumgeur. In deze blog geven we meer uitleg waarom nagelriemolie kopen en dagelijks gebruiken zo belangrijk is voor je nagelriemen.

nagelriem olie op een nagelplaat.

1. Wat is nagelriemolie?

Nagelriemolie is een olie die de huid rondom de nagelplaat voedt, hydrateert en soepel maakt. De nagel olie heeft een beschermend effect op de natuurlijke nagel. De nagelriemen zijn namelijk de eerste barrière die je nagelmatrix beschermt. Je nagelriemen moeten dus altijd in goede conditie gehouden worden. Uitgedroogde nagelriemen vormen vaak losse velletjes waar bacteriën kunnen binnendringen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de nagelwortel (matrix) ontsteekt.

Wanneer er uitgedroogde nagelriemen vastgesteld worden, zal de olie de genezing van kleine wondjes rondom de nagelplaat versnellen. Nagelriemolie, of soms ook wel nagelolie genoemd, heeft dus geen effect op de toestand van de nagelplaat, maar verbetert de conditie van de huid rondom de nagelplaat. Een gespleten of gebarsten nagelplaat kan dus niet met nagelriemolie opgelost worden.

 

2. Hoe nagelriemolie gebruiken?

Nagelriemolie aanbrengen is zeer gemakkelijk. Vaak wordt er wel vergeten dat je nagelriemolie het beste inmasseert. Wanneer je dit niet doet zal de olie voor een deel op de oppervlakte blijven liggen. Breng de cuticle oil niet alleen aan op de nagelriemen, maar ook op de wallen van de nagelplaat. Zo is ook de kans op vorming van nijnagels minimaal.

3. Waarom moet je nagelriemolie gebruiken?

Het aanbrengen van nagelriemolie zorgt ervoor dat je handen er verzorgd uitzien na een manicure. Het is altijd eleganter om een gezonde huid te hebben rondom de nagelplaat dan een kapotte en uitgedroogde huid.

Zoals eerder vermeld maakt nagelriemolie je nagelriemen soepeler wat het werk van de nagelstylisten vergemakkelijkt. De nagelriemen zijn namelijk zachter waardoor ze sneller en gemakkelijker verwijderd kunnen worden. 

De nagelriemolies van Mistero Milano bevatten vitamine E, deze vitamine versterkt de nagel niet, maar beschermt de nagelplaat wel beter tegen uitdroging en de gevolgen hiervan. Vitamine E is namelijk een antioxidant die de keratine in de nagelplaat helpt beschermen tegen externe blootstellingen zoals handontsmetting, cleaners,… Uit veel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat vitamine E ook een positief effect heeft op de huid. Het versterkt de barrièrefunctie van de huid en verhoogt de opname van andere werkzame ingrediënten. Vitamine E heeft een duidelijk zichtbaar positief effect op uitgedroogde nagelriemen.

De voordelen van nagelriemolie samengevat:

  • Betere bescherming van de nagelmatrix
  • Verzorgde uitstraling van je nagels
  • Geen last van uitgedroogde nagelriemen of loskomende velletjes
  • Betere bloedcirculatie onder de nagelplaat

 

4. Wanneer en hoe vaak moet je nagelriemolie aanbrengen? 

Onze handen worden iedere dag blootgesteld aan externe factoren die ervoor zorgen dat onze handen en nagelriemen uitdrogen. In sommige gevallen zijn de nagelriemen zelfs beschadigd. Het is aangeraden om dagelijks je nagelriemen in te smeren met nagelriemolie. Het beschermt je nagels en de huid rondom je nagel en houdt ze zo in goede conditie. Wij raden aan om de nagelolie 2x per dag aan te brengen. Je brengt de nagelriemolie het beste aan bij dagelijkse gewoontes zoals na het tandenpoetsen. Zo is de kans dat je het vergeet veel kleiner.

➜ Lees hoe je het best handverzorging uitvoert

 

5. Dringt er nagelriem olie door de nagelplaat?

Ja, maar niet alle nagelriemoliën doen dit. Er zijn namelijk maar enkele soorten oliën die in de nagelplaat kunnen doordringen:  jojoba, kokosnoot en avocado olie. De verplaatsing van stoffen door de nagelplaat gebeurt door stoffen met een chemische structuur die de aanwezige natuurlijke oliën in de nagelplaat nabootsen.

Water is een van de weinige stoffen die snel door de nagelplaat kan bewegen. Water doet dit zelfs sneller door de nagelplaat dan door de huid. Oliën daarentegen bewegen veel langzamer door de nagelplaat. Om het proces te versnellen kan je verwarmde nagelriemolie gebruiken, hierdoor zal de olie vlotter door de nagelplaat bewegen.

Volgens verschillende onderzoeken heeft Vitamine E een bevorderend effect op de microcirculatie van je bloedbanen. Om deze reden is het goed dat de nagelriemolie door de nagelplaat beweegt naar je nagelbed.

 

6. Zullen nagels sneller groeien door nagelriemolie?

Nagelriemolie doet je nagels niet sneller groeien, het helpt wel om je nagelplaat te beschermen door de aanwezigheid van vitamine E. Je nagels groeien enkel door extra vitaminen te nemen, maar normaal is een gezonde voeding voldoende. De vitaminen en voedingssupplementen worden via de bloedbanen geleverd aan de matrix die de nagel aanmaakt.

 

7. De nagelriemolies van Mistero Milano

Het assortiment van Mistero Milano bevat vijf verschillende nagelriem olies. De vijf nagelriem oliën hebben ongeveer dezelfde formule. Het grootste verschil tussen deze olie voor nagels is de geur. Meer uitleg over de nagelriem oliën vind je hieronder.

Geparfumeerde nagelriem oliën:

De nagelriem oliën bevatten zonnebloemolie, jojobaolie en vitamine E. De aanwezige ingrediënten hebben een positief effect op de keratine van de nagels en de herstelling van gebarsten huid rondom de nagelplaat. Daarnaast zorgt de vitamine E voor een snelle genezing van kleine wonden en een betere microcirculatie onder de nagelplaat. De vier verschillende nagelriem oliën zijn:

3,50

Geïnspireerd op het aroma Chanel Coco Mademoiselle.

3,50

geïnspireerd op het aroma DKNY BE DELICIOUS.

3,50

geïnspireerd op het aroma van D&G LIGHT BLUE

3,50

Geïnspireerd op het aroma Escada Taj Sunset.

Spa orient nagelriemolie:

De spa orient bevat zonnebloemolie die de nagelriemen hydrateert, ook heeft het een antioxiderende en versterkende werking op de nagels. Deze nagelriemolie versnelt de regeneratie van gebarsten nagelriemen en de genezing van kleine wondjes. De spa orient verbetert de microcirculatie onder de nagelplaat. Deze nagelriemolie heeft een oosterse geur.

➜ Kom alles te weten over de SPA producten in deze blog

3,50

Oosterse en exotische aroma.

8. Samenvatting

Nagelriemolie kan je zowel thuis gebruiken als in je nagelsalon. Het zorgt ervoor dat je handen er verzorgt uitzien na een manicure. Daarbij heeft een goede nagelriemolie een positief effect op de keratine in de nagel en herstelt het gebarsten huid rondom de nagelplaat. 

De nagelriemoliën van Mistero Milano zijn een echte aanrader! Zoals eerder gezegd hebben ze een positieve werking en hebben ze een heerlijke geur. Vergeet natuurlijk niet dat ze een toffe bijverdienste zijn als je deze verkoopt in je nagelsalon!

 

Lees de reviews over de nagelriemoliën.

Eerlijke ervaringen over nagelriemoliën van mensen die werken met deze producten.

Wat betreft de nagelriemolie ben ik zeer tevreden. Het is een fijne, verzachtende olie met een zeer aangename geur. Ik gebruik hem zelf dagelijks en merk dat mijn nagelriemen beter verzorgd en minder droog zijn dan voorheen. Ook heb ik al minder last van droge velletjes bij mijn nagelriemen. Ik ben benieuwd of mijn nagels ook echt gezonder en sterker gaan groeien hierdoor, maar het is nu nog te vroeg om dat al te merken.

De nagelriemolie van Mistero Milano heeft een zacht en aangename geur. Ik gebruik graag de nagelriemolie van Mistero Milano omdat het direct in de huid wordt opgenomen. Doordat het direct in de huid wordt opgenomen zorgt de nagelriemolie ervoor dat mijn nagelriemen er mooi uitzien.

Morgane van Mistero Milano

Geschreven door Morgane Amorison

Morgane Amorison is een experte op vlak van beauty en nagels. Ze werkt bij de klantenondersteuning van Mistero Milano Benelux en is nieuwsgierig naar alle nieuwe evoluties in de nagelwereld.

Blog geschreven op 27/04/2021.