Gellak

Wil je professionele gel nagellak kopen? Gellak is een populaire trend in de nagelwereld. De reden voor de voortdurende en snelle groei van gelpolish is het gebruiksgemak en de buitengewone duurzaamheid van een gelpolish manicure – tot wel 4 weken. U kunt kiezen uit meer dan 200 gellak kleuren en je kan verschillende gellak sets kopen. Mistero Milano is een professioneel gel nagellak merk dat gebruik maakt van de nieuwste technologie. Onze gelnagellak en al onze andere nagelproducten zijn dierproefvrij en veilig voor uw gezondheid.

Meer uitleg Minder uitleg

Gellak kleuren

Gellak sets

Hema vrije gellak

Tops en bases

YouTube video

Bestsellers

Leer meer over gellak

Rubber base coat

Je hebt vast al gehoord van rubber base coat! Deze innovatie in de nagelwereld is de laatste tijd steeds populairder geworden bij vele nagelstudio’s. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor…
Read More Rubber base coat

#MISTEROMILANOBENELUX

Heb jij de nieuwe make me free collectie al gezien?! 🥰

Deze collectie bevat 9 pastelkleuren, allemaal vrij van HEMA waardoor kans op irritatie wordt verminderd. Je verlangt toch direct naar de zon bij het zien van deze kleuren? 

Laat de lente maar komen! 🌸🌞

 #misteromilano #nails #makemefree #hemafreenails #pastelcolors #pastelnails #nagelideeen #nailinspiration #nagelinspiratie #manicurenails
Wat verwacht je van een decoratietool? 🎨

Veelzijdigheid is ongetwijfeld het belangrijkste voor ons. Daarom is onze dottingtool als een superheld in de wereld van decoraties - hij voert zelfs de meest precieze opdrachten perfect uit! 💪

 Welk kleur kies je? 🌈
Rood is een kleur vol emoties! Het symboliseert liefde, passie en energie.
 Het is ook een gedurfde kleur die wordt geassocieerd met macht en prestige. Laten we echter niet vergeten dat de betekenis van rood in verschillende culturen kan variëren. Welke emoties roept het bij jou op? ❤️💪 
We hebben producten met rode elementen voor je geselecteerd om je benodigdheden met deze levendige kleur te verfraaien 🛍️ 
Houd je ook rekening met symboliek als je nagellak of andere elementen kiest? 💅

Meer over gellak

1. Wat is Gellak?

Gellak, ook wel bekend onder de naam gel polish of gel nagellak, is een nageltechniek die zeer populair is bij zowel nagelstudio’s als bij mensen thuis. Het is een gelachtige substantie die bestaat uit oligomeren en acryl monomeren. Wanneer deze stoffen worden blootgesteld aan een UV-bron verbinden ze zich aan elkaar. Dit wordt het uithardingsproces genoemd.

In tegenstelling tot gewone nagellak is gellak veel harder en blijft het langer mooi op je nagels zitten. Bovendien heeft gellak een kortere droogtijd dan ordinaire nagellak. Zodra je jouw gellak nagels van onder een nagellamp haalt, zijn ze meteen hard. 

2. Waarom kiezen voor gellak?

Steeds meer personenen kiezen voor gellak. Dit komt omdat een gellak manicure een zeer natuurlijke uitstraling heeft en veel dunner is dan andere kunstnagels. Bovendien is het aanbrengen van gellak veel makkelijker en duurzamer dan gewone nagellak. Geen gedoe meer met rimpels, schilfering en het constant opnieuw moeten lakken van je nagels. Met gellak kun je tot wel 4 weken genieten van perfect gelakte nagels. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen overstappen op gellak manicure voor een duurzaam en natuurlijk ogend resultaat.

3. Voor- en nadelen van gellak

Mensen kiezen meer en meer voor gellak maar is gel polish goed voor de nagels? Zoals bij alles heeft ook gellak zijn voor- en nadelen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van gellak.

3.1 Voordelen

 • De natuurlijke nagelplaat wordt versterkt.
 • Met een goed uitgevoerde manicure zal het niet afbrokkelen of lifting vertonen.
 • Gellak heeft een natuurlijke uitstraling aan je nagels.
 • Gellak blijft 3-4 weken goed zitten op je nagels, afhankelijk van de aanbrengtechniek en belasting op je nagels.
 • Gellak is goedkoper dan andere kunstnageltechnieken.

3.2 Nadelen

 • Sommige mensen zijn mogelijk allergisch voor bepaalde ingrediënten in gellak.
 • Gellak aanbrengen kost meer tijd dan gewone nagellak.
 • Het verwijderen van gellak is moeilijker dan gewone nagellak en vereist een vijl/frees of afweekmethode met remover.

4. Is gellak schadelijk voor de natuurlijke nagels?

Gellak is veilig voor de natuurlijke nagels als het op de juiste manier wordt aangebracht en verwijderd. Het is essentieel om de natuurlijke nagelplaat goed voor te bereiden en de stappen van een manicure zorgvuldig te volgen om schade te voorkomen. Door deze voorbereiding zal gellak geen negatief effect hebben op de gezondheid van je nagels. 

Wanneer je kunstnagels verwijdert, kan je merken dat je natuurlijke nagels flexibeler aanvoelen. Dit komt doordat kunstnagels het vochtgehalte in de nagelplaat doen stijgen met 10-15%. Na het verwijderen van je kunstnagels zal het ongeveer 12-24 uur duren vooraleer je natuurlijke nagels hun normale structuur terugkrijgen. 

5. Hoe lang blijft gellak op je nagels zitten?

De duurzaamheid van een gellak manicure varieert gemiddeld tussen de 3-4 weken, afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van de gellak is van groot belang, maar ook de voorbereiding van de natuurlijke nagelplaat, het juist aanbrengen en de uitgroei van de natuurlijke nagels spelen een rol. Slecht aangebrachte gellak nagels kunnen lifting of chipping veroorzaken, waardoor de manicure niet lang blijft zitten. Wil je er zeker van zijn dat je een duurzame manicure hebt? Laat je nagels dan doen door een professionele nagelstyliste. Zo geniet je nog langer van prachtige, verzorgde nagels!

6. Kan je thuis een gellak manicure uitvoeren?

Gellak is een zeer populaire nageltechniek, zowel in nagelstudio’s als thuisgebruik. En dat is niet zo gek, want deze techniek is eenvoudig aan te brengen en blijft langer zitten dan een traditionele nagellak.

Het is echter wel van groot belang dat je gellak correct aanbrengt, vooral wanneer je het thuis doet. Helaas worden er nog vaak fouten gemaakt bij het aanbrengen van gellak, waardoor de manicure al na twee dagen loslaat. Bovendien kan het verkeerd aanbrengen van gellak soms leiden tot contactallergieën.

7. Wat heb je nodig om een gellak manicure uit te voeren?

Bij het uitvoeren van een gellak manicure is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Hierbij kun je denken aan nail prep, primer, base coat, gellak kleurtje, top coat en een nagellamp. Daarnaast zijn er verschillende nagel accessoires nodig, zoals een cuticle pusher, vijl en nagelriemtang om de natuurlijke nagelplaat goed voor te bereiden op de volgende stappen.

Gelukkig zijn er verschillende sets verkrijgbaar bij sommige merken, waarin alle benodigdheden zitten die je nodig hebt voor een gellak manicure. Dit maakt het gemakkelijker om aan de slag te gaan en een manicure uit te voeren. Zo ben je verzekerd van de juiste materialen en kun je eenvoudig en snel aan de slag om mooie, verzorgde nagels te creëren.

8. Hoe moet je gellak aanbrengen en verwijderen?

Een gellak manicure op de juiste manier aanbrengen en verwijderen is van groot belang om schade aan de natuurlijke nagelplaat te voorkomen. Helaas worden er nog heel vaak fouten gemaakt bij het uitvoeren of verwijderen van een manicure, die schade kunnen veroorzaken aan de nagelmatrix en de nagelplaat. Als de nagelmatrix beschadigd raakt, kan dit leiden tot onregelmatigheden in de nagelplaat, die soms onherstelbaar zijn. Daarom is het essentieel dat je enige ervaring hebt bij het uitvoeren van een gellak manicure.

Wil je leren hoe je een gellak manicure op de juiste manier aanbrengt en verwijdert? Dan kan je onze online gellak opleiding volgen, op je eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt.

9. Hoe lang moet gellak uitharden?

Gellak heeft een UV-bron nodig om uit te harden, zonder een nagellamp is dit onmogelijk. Bij het uitharden van gellak verbinden moleculen zich met elkaar tot lange ketens. Naarmate het uithardingsproces vordert, worden deze ketens langer en de gellak massa harder. De uithardingstijd van gellak kan variëren en hangt af van verschillende factoren, waaronder de nagellamp die je gebruikt, de aangeduide uithardingstijden en de pigmentatie van de gellak. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze factoren om de beste resultaten te verkrijgen.

10. Welke nagel lamp is geschikt om gellak uit te harden?

Wanneer je gellak aanbrengt, moet je het uitharden onder een UV-lamp of een UV/LED lamp. Maar welke lamp moet je nu kiezen? Beide soorten lampen zijn geschikt om gellak uit te harden, maar er zijn wel enkele verschillen.

Een oudere UV-lamp met vervangbare lampen is een optie. Het nadeel van deze lamp is dat het product langer moet uitharden. Hierdoor ben je dus langer bezig met het aanbrengen van de gellak. 

Een nieuwer UV/LED lamp hard de nagelproducten sneller uit. Waardoor je heel wat tijd bespaart tijdens het uitvoeren van een manicure. Welke lamp je nu kiest is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. 

11. Waarom heeft gellak een plaklaag?

Je weet waarschijnlijk dat gellak een plaklaag op je nagels achterlaat. Maar wat is die plaklaag nu precies? Kort gezegd is de plaklaag een niet-uitgehard gedeelte van een UV-uithardend product. De kleverige laag ontstaat doordat de aanwezige zuurstof in de lucht het uithardingsproces van kunstnagels belemmert. Gelukkig zijn sommige UV-uithardende producten ontworpen om het uithardingsproces te versnellen, waardoor de zuurstof geen tijd krijgt om de vorming van moleculeketens te verstoren. Bij een top coat wordt een product zonder plaklaag aangeduid als ‘no wipe’. Met dit type top coat hoef je geen plaklaag te verwijderen na het uitharden, wat zorgt voor een snellere en gemakkelijke afwerking van je gellak manicure. 

12. Kan je jouw natuurlijke nagels verlengen met gellak?

Sommige gellak base coats zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke nagels te verlengen, deze base coat worden rubber bases genoemd. Het verlengen van je nagels met gellak heeft echter zijn beperkingen. Sommige base coats maken het mogelijk om je nagels tot maximaal 5 mm te verlengen met behulp van sjablonen. Gellak is namelijk niet sterk genoeg om je nagels te verlengen met tips. Als je jouw nagels wenst te verlengen met tips moet je gel, acryl of polygel gebruiken. 

13. Soak off gellak, wat is dat?

Een soak off gellak is ook gekend als afweekbare gellak. Met een soak off gellak kan je namelijk snel en gemakkelijk de kunstnagels verwijderen door je nagels 5-10 minuten in een remover te laten weken. Vervolgens kan je de gellak eenvoudig verwijderen met behulp van een houten stokje of cuticle pusher. Let wel op, als de topcoat geen soak off is, moet je deze eerst afvijlen voordat je de kunstnagels afweekt. 

14. Kan je gellak van verschillende merken combineren?

Het wordt sterk afgeraden om verschillende merken te mengen. Dit komt doordat de fabrikant in dit geval geen goede hechting kan garanderen. Professionele nagelproducten worden altijd onderling getest en niet met andere merken. Als je toch besluit om verschillende merken te mengen, kan dit leiden tot problemen zoals: lifting, vervaging van het kleur, chipping… Het is daarom beter om producten van hetzelfde merk te gebruiken om de kwaliteit en duurzaamheid van je gellak manicure te garanderen. 

15. Gellak verdunnen

Gellak verdunnen is sterk afgeraden. Het verandert niet alleen de samenstelling van je gellak, maar het kan ook de uitharding beïnvloeden. Als je gellak verdunt, wordt het loperig en kan het sneller in je nagelriemen lopen. Bij een slechte uitharding kan dit leiden tot contactallergieën. Daarnaast vermindert het sterk de duurzaamheid van je manicure. Eenmaal je gellak is verdund, is er geen weg terug en krijg je het nooit meer in zijn oorspronkelijke staat. Het is dus belangrijk om je gellak in zijn originele staat te gebruiken en niet te experimenteren met verdunningsmiddelen. 

16. Gellak gebruiken op andere nagelproducten

Gellak kan zonder problemen worden gecombineerd met gel, acrylgel en acryl en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals: basislaag (base coat), kleurlaag of als afwerking (top coat). Bovendien is gellak ook populair bij nail art liefhebbers en wordt het vaak gebruikt bij technieken zoals de French manicure, reverse techniek en om tekeningen te creëren. Met gellak zijn de mogelijkheden eindeloos! 

17. Gellak dragen tijdens de zwangerschap

Gellak nagels zijn een populaire keuze voor veel vrouwen, ook tijdens de zwangerschap. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat gellak nagels een negatieve invloed hebben op de zwangerschap. Wel is het belangrijk dat je jouw kunstnagels verwijdert bij een geplande keizersnede. Dit komt doordat er een saturatiemeter op je nagels wordt geplaatst om het zuurstofgehalte in je lichaam te controleren, en het kleur van de gellak nagels zou deze meting kunnen verstoren. De natuurlijke kleur van de nagels is een belangrijk indicatie voor artsen om de zuurstofniveaus in het lichaam te monitoren tijdens een operatie. Wil je meer te weten komen over kunstnagel tijdens de zwangerschap? Binnenkort komt er een blog online met meer informatie en advies.

18. Verkleuren gellak nagels?

Gellak nagels verkleuren door verschillende oorzaken. De verkleuringen komen vooral voor bij lichte kleuren zoals pastel kleuren, lichtroze, wit… Deze verschillende factoren kunnen leiden tot verkleuring van je gellak nagels:

 • Zelfbruiners
 • Roken
 • Make-up (bv. foundation)
 • Blootstelling aan UV-stralen (de zon)
 • Gellak producten van slechte kwaliteit
 • Kruiden

Hoe kan je verkleuringen van gellak nagels voorkomen? Hoewel het bijna onmogelijk is om verkleuring volledig te voorkomen. Hieronder hebben we enkele tips opgesomd om verkleuring uit te stellen of te vermijden:

 • Draag handschoenen wanneer je werkt met bijtende producten zoals schoonmaakmiddel. 
 • Vermijd zonnebanken, UV-stralen hebben een negatief effect op zowel je huid als op je kunstnagels.
 • Was meteen je handen na het aanbrengen van make-up.
 • Vermijd zelfbruiners, breng zelfbruiner aan voordat je jouw manicure laat doen.
 • ….

19. Gellak bewaren

Het is belangrijk om je flesje gel polish goed en correct te bewaren. De manier waarop je jouw nagelproducten opbergt, kan namelijk een grote invloed hebben op de houdbaarheid ervan. Om je te helpen je gellak zo goed mogelijk te bewaren, hebben we enkele tips opgesomd:

 • Het best is om je gel nagellak op kamertemperatuur te bewaren in een donkere en droge ruimte. De perfecte temperatuur voor je gellak is tussen de 10 en 23°C. 
 • Het is belangrijk dat het flesje goed vastgedraaid is en rechtop staat zodanig dat het niet uitloopt. Op deze manier vermijd je ook dat je product gaat stollen. 
 • Het is van belang om de vervaldatum van je gellak in de gaten te houden. Sommige gellak producten hebben namelijk een vervaldatum. Als je gellak over datum is, kan het afbrokkelen of barsten op je nagels. Op de verpakking van je gellak kan je een aanbevolen houdbaarheidsdatum vinden, of het symbool van 12 maanden bruikbaarheid na opening.
 • Schud je gel polish goed vooraleer je het gebruikt. Op deze manier zal je ervoor zorgen dat de pigmentatie in de gellak zich mooi verdeeld in het flesje, zodat je een egale kleur op je nagels krijgt.

20. Bestaat gellak zonder acrylaten

Acrylaten zijn een veel voorkomende stof die in tal van producten aanwezig zijn, van dipsauzen tot textiel, UV-gel… Er bestaan verschillende soorten acrylaten, waaronder methacrylaat, urethaan acrylaat, oligomeren en cyanoacrylaten. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat iemand allergisch is voor alle soorten acrylaten. Meestal ontwikkelt een persoon een allergische reactie voor specifieke soorten acrylaten. Hoewel het niet mogelijk is om gellak zonder acrylaten te vinden, is het wel mogelijk om gellak zonder specifieke soorten acrylaten te vinden. Als je wilt weten voor welke acrylaten je allergisch bent, raadpleeg dan een arts. Meer info hierover vind je in onze blog over contactallergie.

21. Helpt gellak tegen nagelbijten?

Voor sommige personen kan gellak de oplossing zijn om nagelbijten te voorkomen. Helaas werkt deze methode niet voor iedereen. Nagelbijten is meestal een dwangmatig gedrag en mensen die hier last van hebben, bijten zelfs de gellak lagen eraf wanneer de drang te groot wordt. Wanneer je gellak manicure afbladdert of barst, kunnen er bacteriën op de nagelplaat komen, wat kan leiden tot problemen zoals contactallergieën of infecties. Kunstnagels bieden geen oplossing voor dwangmatig nagelbijten en kunnen zelf leiden tot contactallergieën of schade aan de nagelplaat. Om deze reden raden we het plaatsen af bij nagelbijters.

22. Gellak verwijderen uit kleding

Gelukkig zijn er verschillende manieren om gellak uit kleding te verwijderen. Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen:

 • Acetonvrije remover of aceton: Deze vloeistoffen kunnen effectief zijn, maar het is belangrijk om te controleren of je kleding er tegen kan. Test het daarom eerst op een onopvallende plek voordat je het op de vlek aanbrengt. Wrijf op de vlek met een wattenstaafje bedekt met remover totdat het vuil verdwijnt en was daarna je kleding in je wasmachine.
 • Waspoeder: Strooi waspoeder op de plek van de vlek, wacht een paar minuten en wrijf vervolgens met een spons voordat je het gaat wassen.
 • Haarlak: Hoewel we deze methode zelf nog niet hebben getest, hebben we van anderen gehoord dat het kan werken. Spray haarlak op de vuile plek en wacht tot het volledig is opgedroogd. Wrijf vervolgens voorzichtig met een tandenborstel of handborstel om het vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen gellak meer op je kleding achterblijft door het kledingstuk te wassen in de wasmachine. 

Met deze tips ben je hopelijk in staat om gellak vlekken uit je kleding te verwijderen. Onthoud echter dat het altijd het beste is om voorzichtig te zijn en de instructies op het label van je kleding te volgen om eventuele schade te voorkomen.