Base coat

Een base coat is een van de belangrijkste stappen in een manicure. Je brengt het aan na de nail prep en primer. Een base coat zorgt voor een betere hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Je gebruikt een base coat bij zowel gellak als gel en polygel. Zelfs bij acrylnagels raden we een base coat aan bij mensen met liftingsymptomen. In het assortiment van Mistero Milano heb je verschillende base coats, van transparante tot reeds kleur bevattende basecoats. Een base is dus een niet te missen deel van je manicure. In deze blog lees je welke base coat het beste bij je past.

1. Wat is een base coat?

Een base coat is het eerste opbouwende laagje die je aanbrengt voordat je andere opbouwende nagelproducten gebruikt. Een base coat zorgt voor een sterke hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Bij gellak wordt er meteen een gellak kleur aangebracht na de base coat, terwijl dat een base coat bij gel of polygel gebruikt wordt als extra hechtende laag.

Een base coat heeft twee doelen: de levensduur van je manicure verlengen en het egaliseren en versterken van je natuurlijke nagelplaat. Sommige basecoats staan bekend als rubber base. Je kan zowel transparante base coats hebben, alsook basecoats die reeds kleur bevatten.

 

2. Waarom een base coat aanbrengen?

Een base coat aanbrengen is een van de belangrijkste stappen van een manicure. Als je een goede base coat op de juiste manier aanbrengt zal je een duidelijk verschil in de levensduur van je manicure waarnemen. Daarnaast zorgt een base voor een betere hechting tussen de natuurlijke nagelplaat en de kunstnagels. Een ander groot voordeel van professionele base coat is het nivelleringseffect. Met andere woorden, een base coat zal alle oneffenheden in de natuurlijke nagelplaat egaal maken. Bij gellak krijg je een mooier eindresultaat en bij andere nagelproducten zullen de volgende stappen gemakkelijker verlopen.

 

3. Het aanbrengen en verwijderen

Base coat aanbrengen

De verschillende stappen:

Base coat verwijderen

Een base coat kan je op verschillende manieren verwijderen. Om gellak nagels te verwijderen kan je gebruik maken van een vijl / freesmachine of je kan werken met de soak off methode. In het assortiment van Mistero Milano kan je bij alle base coats de soak off methode toepassen. Denk er wel aan dat je de top coat wegvijlt vooraleer je jouw kunstnagels laat weken.

 

4. Hoelang moet een base coat uitharden?

De uithardingstijd van een base coat hangt af van welke nagellamp je gebruikt en de uithardingstijden die aanbevolen worden door de fabrikant. Het product zal langer tijd nodig hebben om volledig uit te harden in een oudere UV lamp (waar de lampen vervangbaar zijn) dan in een nieuwere UV/LED lamp. Er moet rekening gehouden worden met de wattage van de nagellamp, want deze moet namelijk hoog genoeg zijn om een volledige uitharding te verzekeren. We raden je aan om een nagellamp van 48W te gebruiken. De gemiddelde uithardingstijden van een base coat vind je hieronder. Bekijk steeds de verpakking van het product zodat je de juiste uithardingstijden gebruikt.

  • UV lamp: 120-180s
  • UV/LED lamp: 30-60s

 

5. Wat is de plaklaag van een base coat?

Een plaklaag is een niet uitgehard gedeelte van een UV uithardend product. De kleverige laag ontstaat doordat de zuurstof die aanwezig is in de lucht het uithardingsproces van kunstnagels blokkeert. Sommige UV uithardende producten zijn ontwikkeld om het uithardingsproces te versnellen waardoor de zuurstof geen tijd krijgt om de vorming van moleculeketens te verstoren. Denk maar aan sommige top coats.

Lees zeker ook eens onze blog over de uitharding van nagelproducten om meer bij te leren over dit onderwerp!

 

6. Mag een base coat gebruikt worden als top coat?

Een base coat gebruiken als top coat of omgekeerd raden we volledig af. Beide hebben namelijk elk hun eigen functie. Wanneer deze door elkaar gebruikt worden zal de duurzaamheid van de manicure sterk verminderen.

Een base coat is meestal redelijk dik en bevat ingrediënten om de nagels extra stevigheid te geven. Een top coat is dunner en bevat ingrediënten die een duurzaam oppervlakte op de nagel creëren. Een top coat beschermt de kunstnagels meer tegen stoten en andere externe factoren. 

Wel heb je producten zoals de base & top die de eigenschappen van de twee producten in één combineren. Dit product combineert de hechtingskracht van een base coat en de bescherming tegen externe factoren van een top coat.

 

7. Welke base coat moet je kiezen?

Een base coat kiezen is niet zo moeilijk, het hangt af van welke basislaag je zelf wenst. In het assortiment van Mistero Milano vind je verschillende soorten base coats. Je hebt cover bases (bevat al kleur of glitters) en transparante base coats. Met onderstaande kieshulp koop je de base coat die het beste bij je past!

8. Base coats uit ons assortiment

Flexi base

De flexi base is één van onze bestsellers. De base heeft een zelfnivellerende formule waardoor oneffenheden in je nagels automatisch effen worden. De flexi base heeft flexibele eigenschappen waardoor het zich aanpast aan de elasticiteit (beweging) van de natuurlijke nagelplaat. De base biedt een zeer goede hechting aan de natuurlijke nagelplaat. De middel dikke consistentie van de flexi base zorgt ervoor dat het gemakkelijk aan te brengen is zonder dat het uitloopt in de nagelriemen. Met dit product kan je jouw nagels tot 2mm verlengen. Het kan ook gebruikt worden om nail art (bv. strass steentjes) vast te maken aan de nagelplaat.

Expert base

De expert base is de nieuwste ontwikkeling in de base coats. De base bevat polyamide fibers, beter gekend als kleine vezeltjes. De vezels hebben schokdempende eigenschappen waardoor de base coat beter bestendig is tegen uitwendige schade. Mede dankzij de vezels wordt de expert base gekenmerkt door zijn extreme hechting aan de natuurlijke nagelplaat. De basislaag zal je nagelplaat nog sterker maken dan andere base coats. Je kan er jouw nagels tot 5mm mee verlengen. Deze expert base raden we sterk aan bij een verzwakte of problematische nagelplaat. Door de toevoeging van vezels is de base coat redelijk dik.

  • Naast de expert base hebben we ook de expert base milky. De expert base milky is het kleine broertje van de expert base en heeft dezelfde eigenschappen. Het enige verschil tussen deze twee base coats is dat de expert base milky een wit-melkachtig pigment heeft. De milky kleur zorgt voor een betere dekking wanneer je deze gebruikt onder lichte gellak kleuren.

Peel-off base

Mag je geen gellak nagels op je werk of een andere reden, maar wil je een mooie manicure voor een speciaal evenement? Dan is de peel-off base zeker iets voor jou. De peel-off base is zeer gemakkelijk aan te brengen maar ook gemakkelijk te verwijderen zonder jouw nagels te beschadigen. Deze base coat droogt aan de lucht en moet dus niet uitharden in een nagellamp. Gemiddeld duurt het één minuut voor het product volledig droog is.

 

Base & top

De base & top heeft een multifunctionele formule. Je kan het product gebruiken als basislaag, maar je kan hiermee ook de nagels afwerken. Deze base coat heeft een duurzaamheid tot wel 4 weken. Met de base & top combineer je de voordelen van een top coat en base coat in één.

Cover lover base

Met de cover lover bases bespaar je heel wat tijd uit omdat deze bases al kleur bevatten. De base coat kan je gebruiken voor een babyboom of een french manicure, maar ook gewoon als een gellak kleur. Je kan er jouw natuurlijke nagels tot 2mm mee verlengen. Bij problematische nagels raden we je aan om een fijn laagje Expert base eronder te gebruiken voor een nog betere hechting. Ons assortiment cover lover base bestaat uit acht natuurlijke tinten waarvan twee met glitters:

9. Samenvatting

Een base coat is een zeer belangrijke stap in een manicure. Het minimaliseert lifting en verlengt sterk de levensduur van je manicure. Een goede kwaliteitsvolle base coat is zo ontwikkeld dat de kunstnagels een betere hechting hebben op de natuurlijke nagelplaat. Op het eerste zicht kunnen de verschillende base coats wat overweldigend zijn, maar met de handige keuzewijzer op deze pagina zal je al snel het verschil ontdekken. Zelf ben ik verliefd op zowel de Flexi base als de Expert. Ik gebruik ze beide afhankelijk van de conditie van de nagel.

 

Lees de reviews over de base coats.

Eerlijke reviews van mensen die werken met deze producten.

De Expert Base gebruiken wij nu ruim één jaar en sindsdien willen wij geen andere base coat meer. Het geeft een bepaalde stevigheid die iedereen fijn vindt voor de nagels. Strong hold is zeer prettig.

Morgane van Mistero Milano

Geschreven door Morgane Amorison

Morgane Amorison is een experte op vlak van beauty en nagels. Ze werkt bij de klantenondersteuning van Mistero Milano Benelux en is nieuwsgierig naar alle nieuwe evoluties in de nagelwereld.

Blog geschreven op 16/08/2021.