Gellak laat los – 10 problemen

Mistero Milano ● 19 juni, 2020

Een gel nagellak manicure gaat lang mee. Gemiddeld mag je toch rekenen op een drietal weken. Je zou ze zelfs nog langer kunnen dragen mocht je nog geen grote uitgroei van je nagels hebben. Maar om ze lang te kunnen dragen moet de manicure goed uitgevoerd worden. Anders krijg je problemen zoals gellak die snel los laat. Hieronder vind je de meeste gemaakte fouten.

Een gellak manicure waar de nagelstylist de handen van de klant vasthoudt.

1. Slechte hechting door een beschadigde nagelplaat

Het verwijderen van gellak is even belangrijk, zo niet belangrijker dan het aanbrengen van de producten. Een beschadigde nagelplaat zorgt ervoor dat geen enkel product vasthoudt aan de nagel. Als je niet beschikt over de nodige vaardigheid om met een nagelfrees te werken, raden we je aan om de gel nagellak massa voor 80% te verwijderen met een nagelvijl. De rest kan je verwijderen met een remover. Zo behoud je een gezonde en intacte nagelplaat waar de producten veel beter op hechten.

2. Slechte voorbereiding van de nagelplaat – gellak laat snel los

Het is belangrijk dat je de nagelplaat goed voorbereidt op manicure. Voordat je begint aan de gel nagellak manicure moet de nagelplaat mat gezet worden met de juiste buffervijl om zo de hechting te verbeteren. Hierna moet de nagelplaat gereinigd worden.

Gellak loslating door vette nagelplaat

3. Niet ontvette nagelplaat

Vergeet bij de voorbereiding van je nagelplaat nooit om de nagels te ontvetten met de nail prep. Vermijd handcrèmes tijdens het uitvoeren van de manicure. De crème kan achterna wel nog aangebracht worden. Om de hechting te verbeteren raden we jou aan om een primer te gebruiken.

4. De gellak rimpelt

Als de gellak rimpelt na het uitharden in de lamp heb je waarschijnlijk te dikke lagen aangebracht. Bij heel sterk gepigmenteerde kleuren zoals de Total Black, Extra White of Pure Red is de kans op rimpels groter. Bij deze kleuren breng je dus beter twee dunne lagen aan in plaats van één dikke laag.

5. Opeens een gellak allergie

Hou bij het kopen van gel polish, naast de prijs, zeker rekening met de samenstelling van het product. Gellak van niet-geteste bronnen bevatten vaak schadelijke stoffen zoals formaldehyde, tolueen of dibutylftalaat. Bovendien kan het zijn dat je door goedkope gel nagellak te gebruiken helemaal niet bespaard. Je moet namelijk veel meer lagen aanbrengen. Ook de duurzaamheid van de nagels zal veel minder lang zijn dan een professioneel merk. Denk aan je gezondheid en die van andere! Koop goede gellak van een erkend en getest merk.

6. De gellak blijft niet zitten / loop uit

Dit is een vaak voorkomend probleem bij gel polish merken met een lage kwaliteit. Professionele gellak heeft een medium dikke consistentie die afvloeiing naar de nagelriemen voorkomt. Werk je met goede gellak? Dan breng je waarschijnlijk te dikke lagen aan. Probeer eens dunnere lagen aan te brengen. En onthou: oefening baart kunst!

Uitgelopen gellak in de nagelriemen

7. De gel polish breekt af

Zorg dat je de nagel steeds goed geseald hebt. Wanneer je de nageltoppen niet goed sealt krijg je lucht onder de nagels en zullen de gellak nagels uiteindelijk afbreken. Onthou dat je bij iedere stap (base coat, kleur en top coat) de nagel goed sealt.

8. De gellak blijft plakken

Je moet steeds de gellak de tijd geven om volledig uit te harden. Controleer hiervoor de door de fabrikant aangegeven tijd. De standaard tijd bij de gellak producten van Mistero Milano is 120s UV / 30-60s LED. Sommige producten hebben wel een langere uithardingstijd nodig zoals de TOP QUICK no wipe (90s LED). Een te korte uitharding kan ervoor zorgen dat de volledige manicure loskomt van de nagelplaat. Als de top coat geen label ‘no wipe’ bevat, moet je ermee rekening houden dat er steeds een plaklaag aanwezig is. Deze plaklaag kan gemakkelijk verwijderd worden met een celstofdepper en een cleaner.

9. De gellak droogt niet onder de lamp

Niet alle producten harden uit onder een LED-lamp. Sommige gels harden bijvoorbeeld enkel uit onder UV-licht. Je controleert dus best even of jouw lamp conform de producten is. Het vermogen van de lamp is ook heel belangrijk. In een lamp met een lager vermogen zal de gel polish langer moeten uitharden. Een lamp verzwakt ook naargelang de ouderdom. Een oude/zwakkere lamp kan dus voor problemen zorgen. Lees zeker onze blog over het uitharden van nagelproducten om hier meer over bij te leren! 

Gel nagellak die loskomt aan de toppen van de nagels.

10. De gel nagellak komt los bij de nageltoppen

Als je de nagels geseald hebt is het belangrijk om niet meer te vijlen. Als je de nagel nog in vorm wilt vijlen zal je de sealing verwijderen en is al je werk voor niets geweest. Je zal slecht hechtende laagjes creëren waardoor je zo goed als zeker loslating zal hebben. Zorg dat je nagel dus al in de juiste vorm is bij de voorbereiding.

Kom meer te weten over gellak