Peel off base coat

Verander jij graag regelmatig van manicure, maar je doet het niet omdat je te veel tijd verliest om je kunstnagels te verwijderen? Of ben mag je van je werk geen kunstnagels voor langere tijd hebben? Dan is de peel off base zeker iets voor jou. Door gebruik te maken van de peel off base kan je sneller je kunstnagels verwijderen en dus ook snel afwisselen tussen verschillende kleuren. In deze blog gaan we dieper in op de basics van een peel off base.

1. Wat is een peel off base?

Een peel off base coat is een snel verwijderbare onderlaag en werkt als dubbelzijdig tape op je nagels. De naam maakt het al duidelijk, het is een base coat dat je van je natuurlijk nagels kan verwijderen (pelen) met behulp van een stokje/pusher. Je moet de base coat dus niet afweken of verwijderen met een vijl. Een peel off base droogt aan de lucht en moet dus niet uitgehard worden in een nagellamp. De base coat is enkel aangeraden om te gebruiken bij gellak.

 

2. Hoelang blijft een peel off base zitten?

Een peel off base blijft gemiddeld twee weken mooi op de nagels zitten. Afhankelijk van de externe belasting (stoten, kuismiddel,…) zal de base coat langer of korter blijven hechten aan de nagel. Door de gemakkelijk verwijdering heeft de peel off base een kortere levensduur dan ten opzichte van een gewone base coat. Het is een base coat die we aanraden voor korte evenementen of voor mensen die graag van manicure wisselen.

 

3. Het verwijderen en aanbrengen

Peel off base coat aanbrengen

De verschillende stappen:

Peel off base coat verwijderen

Met behulp van een houten stokje kan je de peel off base van de nagelplaat schrapen. Let op: verwijder de peel off gellak volgens de richting van de nagelgroei. 

Tip: Bij het verwijderen van een peel-off manicure raden we aan een polijstvijl te gebruiken met een hoge grit (600-3000) om de nagel schubben te sluiten.

 

4. Weetjes van peel off base

4.1. Is een peel off base slecht voor je nagels?

Een peel off base heeft geen negatieve invloed op je nagels. Het is een base coat die je gemakkelijk kan afpelen zonder dat je jouw natuurlijke nagels beschadigd. Let er wel op dat je bij het verwijderen van je manicure niet te hard duwt met de cuticle pusher zodat je jouw nagelplaat niet beschadigd. Ook raden we je aan om direct na het verwijderen van je manicure je nagels te vijlen met een polijstvijl met een hoge grit (600-3000). Hierdoor zullen je nagels een natuurlijke glans krijgen.

4.2. Kan je lijm gebruiken als peel off base?

Het is sterk afgeraden om lijm te gebruiken als peel off base. Lijm aanbrengen op je natuurlijke nagels kan veel schade met zich meebrengen. Door de hardheid en de ingrediënten die aanwezig zijn in de lijm wordt je natuurlijke nagelplaat sterk beschadigd tijdens het dragen en het verwijderen. Ook kan je geen gelijkmatige oppervlakte creëren met lijm waardoor je kunstnagels er onverzorgd uitzien.

 

5. Peel off base uit ons assortiment

Peel-off base

Mag je geen gellak nagels van je werk maar wil je een mooie manicure voor een speciaal evenement? Dan is de peel-off base zeker iets voor jou. De peel-off base is zeer gemakkelijk aan te brengen maar ook gemakkelijk te verwijderen zonder jouw nagels te beschadigen. Deze base coat droogt aan de lucht en moet dus niet uitharden in een nagel lamp. Gemiddeld duurt het één minuut voor het product volledig droog is.

 

Peel off base coat voor gellak

6. Samenvatting

De peel off base is een base coat dat je snel en gemakkelijk kan verwijderen met behulp van een houten stokje. Het is belangrijk dat je de manicure verwijdert volgens de richting van de nagelgroei. Voor sommige gelegenheden gebruik ik zelf de peel off base, het is een aanrader als je iedere week wilt veranderen van manicure. Het is gewoon zo gemakkelijk om het aan te brengen en te verwijderen. Ben je nieuw in de nagelwereld? Dan is de peel off base zeker een topper om kunstnagels te leren zetten!

 

Lees de reviews over de peel off base coat.

Eerlijke reviews van mensen die werken met deze producten.

Persoonlijk vind ik de star top no wipe een hele goede topcoat. De glinstering erin vind ik zeer mooi en strak. Ik heb hem nu op en de glitters zijn net zoals een regenboog met verschillende kleurtjes. Ik vind het zeer aangenaam dat er geen plaklaag is. Dit zorgt ervoor dat je sneller kan werken.

Morgane van Mistero Milano

Geschreven door Morgane Amorison

Morgane Amorison is een experte op vlak van beauty en nagels. Ze werkt bij de klantenondersteuning van Mistero Milano Benelux en is nieuwsgierig naar alle nieuwe evoluties in de nagelwereld.

Blog geschreven op 17/08/2021.