Top coat

Een top coat is een van de belangrijkste stappen in een manicure. Je brengt het aan als laatste stap om de kunstnagels te beschermen. Door top coat te gebruiken blijven de nagels kleurvast en wordt de draagtijd sterk verlengd. In het assortiment van Mistero Milano heb je verschillende top coats van mat tot glitters. Een top coat garandeert bescherming van de kleurlagen. Het zorgt ervoor dat de kleuren tot wel 3 weken stabiel blijven en niet vervagen.

Top coat gel nagellak

1. Wat is een top coat?

Een top coat is een harde transparante laag die je kunstnagels beschermen tegen verkleuring en externe beschadiging. Je brengt een top coat aan als laatste stap van een manicure. Door het aanbrengen van een topcoat gaat de levensduur van je kunstnagels sterk verlengd worden.

 

2. Het verwijderen en aanbrengen

Top coat aanbrengen

De verschillende stappen:

Top coat verwijderen

Een top coat moet je enkel verwijderen wanneer je de oude kunstnagels wil bijwerken of verwijderen. Om gellak nagels te verwijderen kan je dit met behulp van een vijl, freesmachine of via de soak off methode uitvoeren. Hou er rekening mee dat je de meeste top coat niets kan afweken. Enkel de soak off top kan hiervoor gebruikt worden. Je kan wel nog steeds je kunstnagels afweken met de andere top coats, maar hiervoor moet je eerste de beschermende laag van de kunstnagels (top coat) doorbreken door deze weg te vijlen / frezen.

 

3. Wat is die plaklaag op een top coat?

Je zal het ongetwijfeld al meerdere keren gelezen hebben. Een top coat no wipe, zonder plaklaag of zonder dispersielaag. Maar wat betekend die plaklaag nu juist?

Een plaklaag is een niet uitgehard gedeelte van een UV uithardend product. De kleverige laag ontstaat doordat de zuurstof die aanwezig is in de lucht het uithardingsproces van kunstnagels blokkeert. Sommige UV uithardende producten zijn ontwikkeld om het uithardingsproces te gaan versnellen waardoor de zuurstof geen tijd krijgt om de vorming van moleculeketens te gaan verstoren.

Binnenkort komt er een blog die hier dieper op ingaat.

 

4. Welke top coat moet je kiezen?

Een top coat kiezen is niet zo moeilijk, het hangt af van de afwerking die je wenst. In het assortiment van Mistero Milano vindt je verschillende soorten top coats met een matte, glanzende en glitter afwerking. Ook heeft Mistero Milano enkele top coats zonder plaklaag, waardoor deze snel en gemakkelijk aan te brengen zijn. Met onderstaande kieshulp koop je de top coat die het beste bij je past!

 

5. Top coats uit ons assortiment

Quick top no wipe

De Quick top no wipe is een flexibele, krasbestendige topcoat zonder plaklaag. Deze top heeft een crystal finish waardoor de kleurtinten van de gellak niet veranderen. De quick top no wipe garandeert je een vlotte applicatie en een perfect glad nageloppervlak. Het product garandeert een extreme glans die tot wel drie weken blijft.

No wipe top matt that

Matt that is een matte topcoat zonder plaklaag die tijdens de hele periode van de manicure ongewijzigd blijft. De top coat is minder poreus ten opzichte van andere gelijkaardige producten, waardoor je jouw nagels gemakkelijker kan onderhouden. Het aanbrengen van make-up heeft bij deze top coat geen nadelig effect, wat uniek is bij een matte top coat.

Flexi top 

De flexi top coat is het tweelingzusje van de flexi base. Deze top heeft een elastische formule die zich aan de natuurlijke nagel aanpast. De flexi top en flexi base vormen het perfecte duo, want ze zijn ontwikkelt met dezelfde eigenschappen. Het product heeft een extreme glans. De plaklaag is ook gemakkelijk en snel te verwijderen met een cleaner.

Elastische top coat

Soak off top lucido

De soak off top zorgt voor een goede hechting die tot wel drie weken blijft en dit zonder krassen. De top coat heeft een flexibele formule waardoor het perfect de nagelplaat bedekt zonder strepen of vlekken achter te laten. Het product is gemakkelijk te verwijderen op basis van de soak off techniek met remover.

Top coat met een ultra duurzame hechting

Base & top

Het product heeft een multifunctionele werking. Je kan het gebruiken als base coat en als topcoat. De base & top heeft een goede hechting en biedt een goede duurzaamheid van vier weken.

Base coat en top coat in één product

Star top no wipe

De star top no wipe is een topcoat zonder plaklaag. Het heeft een zelfnivellerende consistentie waardoor oneffenheden in je kunstnagels minder zichtbaar zijn. Deze top gaat slijtage van je kunstnagels vertragen waardoor je weken kan genieten van mooie nagels. De star top no wipe garandeert een langdurige glans. Het zij transparante top coats waarin er vier soorten glitters zijn verwerkt. 

Top coat no wipe rainbow
Top coat no wipe Holo
Top coat no wipe Gold
Top coat no wipe ice cold

6. Samenvatting

Een top coat is een zeer belangrijk stap in een manicure. Het minimaliseert chipping en ook de levensduur van je manicure wordt sterkt verlengd. Een goede kwaliteitsvolle top coat is zo ontwikkeld dat de nagels beschermd worden tegen verkleuringen. Op het eerste zicht kunnen de verschillende top coat wat overweldigend zijn, maar met de handige keuzewijzer op deze pagina zal je al snel het verschil ontdekken. De keuze van een top coat hangt af van het gewenste eindresultaat (glanzend, glitter en mat) en of er al dan niet een plaklaag aanwezig moet zijn. Vaak wordt er gekozen voor de no wipe versies omdat dit tijdbesparend is.

 

Lees de reviews over de top coats.

Eerlijke ervaringen over top coat van mensen die werken met deze producten.

Persoonlijk vind ik de star top no wipe een hele goede topcoat. De glinstering erin vind ik zeer mooi en strak. Ik heb hem nu op en de glitters zijn net zoals een regenboog met verschillende kleurtjes. Ik vind het zeer aangenaam dat er geen plaklaag is. Dit zorgt ervoor dat je sneller kan werken.

Morgane van Mistero Milano

Geschreven door Morgane Amorison

Morgane Amorison is een experte op vlak van beauty en nagels. Ze werkt bij de klantenondersteuning van Mistero Milano Benelux en is nieuwsgierig naar alle nieuwe evoluties in de nagelwereld.

Blog geschreven op 16/03/2021.