Kunstnagels bestaan al zeer lang (van v.Chr.), ze waren overal ter wereld te vinden. Iedere regio had zijn eigen manier om kunstnagels aan te brengen en in elk gebied hadden kunstnagels hun eigen betekenis. Meestal werden kunstnagels geplaatst bij rijke en belangrijke vrouwen.
Oude Egyptische vrouwen droegen nagelverlengingen gemaakt uit goud, bot en ivoor. Dit waren luxe materialen die alleen maar beschikbaar waren voor de rijkere bevolking.
Tijdens de Ming-dynastie van China (1368-1644) droegen edelvrouwen lange kunstnagels als statussymbool. Hiermee toonden ze dat ze in tegenstelling tot de gewone mensen geen handarbeid uitvoerden.
Begin de 19e eeuw droegen vrouwen uit Griekenland pistache schelpen over hun nagels. Langzaam werd deze kunstnagel trend verspreid over heel Europa.
Wanneer er voor het eerst nagellak ontdekt is is niet precies bekend. Uit historische bronnen blijkt dat al rond 5000 v.Chr. vrouwen bezig waren met hun nagels. Er werd gezegd dat Indiase vrouwen hun vingertoppen versierde met henna. Door de jaren heen zijn er verschillende mengseltjes en recepten gebruikt die als nagellak dienden. Rond 3000 v.Chr. werd door de Chinese vrouwen nagellak gemaakt van Arabische gom, gelatine, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en eiwitten. Om een mooi rood-roze kleur te verkrijgen werden orchideeën en rozenblaadjes geperst, deze nagellak moest uren drogen. Rond 600 v.Chr. werd goud en zilver gebruikt door rijke vrouwen die werden beschermd door bewakers. Goud en zilver stonden symbool voor rijkdom en vrije tijd, iets wat de gewone arbeiders dus niet hadden.
Tijdens de middeleeuwen waren manicuren verleden tijd. Europese rijke vrouwen besteedden pas weer aandacht aan hun nagels tijdens de renaissance. In het Victoriaans tijdperk tussen 1800 en 1900 waren schoonheid, hygiëne en zuiverheid zeer belangrijk. Manicuren werden in deze periode terug zeer populair bij vrouwen.
Het eerste manicure salon werd geopend in Manhattan, New York, door Marry E. Cobb in het jaar 1878. Marry opende haar manicuresalon nadat ze studies nagelverzorging had gevolgd in Frankrijk. Marry deed niet enkel manicuren in haar salon maar je kon er ook terecht voor je haar en huidverzorging. In 1884 produceerde ze haar eigen cosmeticalijn, nagelverzorgingsproducten, poeders en stoommachines voor het gezicht. Naast haar winkels heeft ze zich ook gericht op een postorderbedrijf waar ze professionele opleidingen nagelverzorging aanbood.
In de jaren 1932 verscheen de eerste Revlon nail polish kleuren die werden uitgevonden door Michelle Ménard, een Franse visagiste. Michelle Ménard vond haar inspiratie in autolak.
Voordat Fred Slack begon met nagelproducten was hij een uitvinder in de tandheelkundige industrie. Hij ontwikkelde het eerste poeder – vloeistof composiet vulmateriaal. In het jaar 1954 brak Fred Slack een nagel, toen besloot hij om het vulmateriaal te gebruiken om een kunstnagel na te maken ter vervanging totdat de nagel terug groeide. De familie Slack ontwikkelde het acryl systeem.