1. Wat is een manicure?

Een manicure is een behandeling van de nagels en handen. Door een manicure uit te voeren zorg je ervoor dat je vingernagels in goede conditie blijven. Tijdens het uitvoeren van een manicure wordt niet enkel het uiterlijk van de nagels verbeterd, maar wordt er ook aandacht besteed aan de volledige hand en de nagelriemen. De verzorgingstechniek kan uitgevoerd worden bij zowel vrouwen als mannen.

2. Waarom een manicure laten uitvoeren?

Voor zowel vrouwen als mannen is een manicure belangrijk voor een gezonde uitstraling van je handen, nagelriemen en nagels. Een manicure heeft een ontspannend effect waardoor je jouw stress eventjes achter jou kan laten. Het is een felbegeerd me-time momentje dat je nooit meer wil missen.

3. Hoe moet je een manicure uitvoeren?

Er bestaan verschillende soorten manicuren. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je een klassieke manicure toepast. Deze techniek kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden uitgevoerd.

Handen wassen.

Vooraleer dat je begint aan de behandeling is het belangrijk dat je jouw handen wast en ontsmet. Laat ook je klant zijn/haar handen grondig wassen en ontsmetten.

Nagelproduct verwijderen.

Verwijder de eventuele eerder aangebracht nagel producten.

Handen weken.

Laat de handen weken in een schaaltje met lauw water.

Nagels knippen en vijlen.

Knip en vijl de nagels in de gewenste vorm.

Nagels vijlen met een polijstvijl.

Matteer de nagels met een polijstvijl, gebruik hiervoor grit 600. Geef de nagels daarna een natuurlijke glans door de nagelplaat te vijlen met een polijstvijl, gebruik hiervoor grit 3000.

Nagelriemen verwijderen.

Duw de nagelriem voorzichtig naar achter en verwijder de overtollige velletjes.

Nagelriemolie aanbrengen.

Breng nagelriemolie aan op de nagelriemen en masseer de nagelriemen en de huid rondom in.

Handcrème aanbrengen.

Breng handcrème aan en voer een handmassage uit om de bloedcirculatie van de handen te verbeteren. Om je handen in goede gezondheid te houden raden we je onze SPA producten aan.

4. Soorten manicuren

Zoals hierboven beschreven bestaan er verschillende soorten manicuren dat je kan uitvoeren. Hieronder zullen we enkele manicures bespreken.

4.1 SPA behandeling

Een SPA manicure is een verzorgende behandeling die gebaseerd is op het weken en masseren van de handen. Eerst wordt er een standaard manicure uitgevoerd. Daarna worden je handen geweekt in een water badje met verrijkte oliën en mineralen. 

Na het weken van je handen wordt een handmassage uitgevoerd om je handen te ontspannen. Hierbij kan je een voedende handcrème gebruiken.

4.2 Aromatherapie manicure

Bij een aromatherapie worden natuurlijke essentiële oliën gebruikt. Ze worden via de luchtwegen en via de huid in het lichaam ingebracht. Essentiële oliën kunnen anti-reumatische, ontstekingsremmende, ontspannende en kalmerende effecten hebben. 

Maak een aromatherapiebad klaar, steek aromatherapie kaarsen aan en masseer de handen in met aromatische essentiële oliën.

4.3 Hete steen manicure

Een hete steen manicure is een therapeutische manicure die wordt uitgevoerd met hete stenen, voedende oliën en een massage. Deze behandeling zorgt ervoor dat de spieren ontspannen van de handen en vingers. 

Tijdens de behandeling worden je handen en vingers gemasseerd met gladde, platte stenen. De warmte van de stenen stimuleert de drukpunten in je lichaam waar het wordt gemasseerd.

4.4 Paraffine manicure

Een paraffine manicure is uitgevoerd met paraffine was. Dit is een reukloze en kleurloze was. Je handen worden gedoopt of geschilderd met hete paraffine was. Van zodra je handen enkele lagen paraffine was bevatten worden ze in plastic handschoenen gestoken en omwikkeld met een hete handdoek. 

Wanneer de paraffine was op je handen is afgekoeld wordt het van je handen gepeld. Voer daarna een gewone standaard manicure uit.

5. Handmassage techniek

Een handmassage verbetert de bloedcirculatie in je handen. Door de druk die wordt uitgeoefend zorg je ervoor dat het bloed die in overbelaste gebieden slecht circuleert terug goed in beweging komt. Het loslaten van de druk zorgt ervoor dat er nieuw bloed naar binnen kan stromen. Met als resultaat dat je handspieren soepeler zullen zijn. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je het best een handmassage uitvoert. 

  1. Breng handcrème aan op de handen van je klant. Begin de crème in te smeren met lange bewegingen van de vingers naar de pols.
  2. Plaats de handpalm van je klant op jouw hand. Laat je andere hand zachtjes glijden van de pols naar de vingertoppen met een lichte druk.
  3. Draai de hand van je klant zodat zijn handpalm naar jou gericht is. Gebruik je beide duimen, masseer in cirkelvormige beweging. Begin in het midden van de handpalm en werk geleidelijk aan naar de zijkanten toe.
  4. Draai de hand opnieuw met de palm naar beneden toe. Werk van de pols naar de vingers. Gebruik je beide duimen en masseer de hand met een druk beweging van het midden naar de buitenkant toe.
  5. Neem een vinger van je klant tussen je duim en wijsvinger. Schuif je vingers tot aan de vingertop met een zachte ruk. Herhaal dit 3 keer op elke vinger van je klant.
  6. Plaats de handpalm van je klant in jouw hand. Plaats je ander hand op de hand van je klant. Begin bij de pols en glijd zachtjes over de hand van je klant.

Herhaal deze procedure op het andere hand van je klant.